Kilim Mobilya Neden Boykot Listesinde? Kaç Şubesi Var? Kilim Mobilya, Türkiye’nin mobilya sektöründe satış yapan kçkeni eskilere dayanan bir mobilya firmasıdır. Son zamanlarda sosyal medyada adından çokça bahsedildi. Dün gece CHP Başkanı Özgür Özel’in Saraçhane’de yayınladığı boykot listesinde yer aldığı için gündem oldu. Peki Kilim Mobilya kimin? Boykot listesinde gerçekten var mı? Habermat olarak sizin için derledik.
Kilim mobilya kimin tarafından kuruldu ve yönetiliyor? Ayrıca son dönemde sıkça gündeme gelen “Kilim Mobilya boykot mu?” sorusu neden ortaya çıktı? İşte son zamanlarda tartışılan boykot listesindeki Kilim Mobilya hakkında objektif bilgiler…
Kilim Mobilya’nın Kaç Şubesi Var?
Haber Mat Konu Başlıkları
Özgür Özel’in boykot listesinde yer alan Kilim Mobilya, 1976 yılında Kayseri’de Yayla ailesi tarafından kurulmuştur. Şirketin temellerini atan isim, Mehmet Yayla’dır ve bugün Kilim Mobilya A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığını da Mehmet Yayla yapmaktadır. Kayseri’de üretime başlayan Kilim Mobilya zamanla Türkiye’nin birçok ilinde şube açarak büyümüştür. Aktif mobilya satışlarına devam eden Kilim Mobilya şu anda Türkiye’de 200’e yakın mağazaya sahiptir. 31 ülkede şubesi varken 70’ten fazla ülkeye ihracat yapaktadır.
Kilim Mobilya Nasıl Büyüdü?
Boykot listesinde adı geçen Kilim Mobilya, İlk mobilyasını Kayseri’de üreten firma Mehmet Yayla tarafından herkes için uygun mobilya mottosuyla gün geçtikçe büyümeye başlamıştır. Aile şirketi olarak kurulduktan sonra diğer aile bireylerinin de sektördeki tecrübesiyle yüzlerce şubeye sahip olmuştur. Yatak Odası, Oturma Odası, Mutfak Takımı, Genç Odası gibi farklı kategoride mobilyayı ucuza vatandaşlara sundukları iddia ediliyor.
Kilim Mobilya Neden Boykot Listesinde?
Son dönemde Kilim Mobilya’nın adı, boykot tartışmalarıyla anılmaya başladı. Özellikle 24 Mart 2025 tarihinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki olarak yaptığı boykot çağrısında Kilim Mobilya’nın da yer alması dikkat çekti. Peki, Kilim Mobilya boykot mu?
Özgür Özel’in açıklamalarına göre, boykot listesine alınan firmalar iktidarla yakın ilişkileri olduğu düşünüyor ya da bazı medya organlarının İmamoğlu’nun tutukluluğu gibi önemli olayları yeterince duyurmadığı gerekçesiyle hedeflenen şirketlerdir. Kilim Mobilya’nın bu listeye dahil edilmesi, şirketin sahibi Mehmet Yayla ve ailesinin AK Parti ile bağlantılı olduğu iddialarından kaynaklanıyor. Ancak bu iddia, firma tarafından resmi bir şekilde doğrulanmış değil. Bazı kaynaklar, Kilim Mobilya’nın Kayseri’deki köklü bir aile şirketi olduğunu ve siyasetle doğrudan bir bağlarının bulunmadığını öne sürerek bu durumun bir yanlış anlama olabileceğini ifade ediyor.
Sosyal medyada da bu konu gündem oldu. Kimileri boykot çağrısını desteklerken, kimileri ise firmanın böyle bir listeye neden dahil edildiğini anlamadığını belirtti.
Kilim Mobilya Gerçekten Boykot Ediliyor mu?
Kilim Mobilya’nın boykot edilip edilmediği öğrenmekmümkün değil. Bunu öğrenmek için Kilim şubelerinin önüne gidip analiz yapmak gerekecektir. Gelen müşteri sayısının azalıp azalmadığını en az 1 haftalık gözlem sonucunda tespit edilebilir. CHP’nin boykot çağrısı, bazı gruplar için olumlu görünse de istihdamı kötü etkileyeceğini iddia eden diğer taraflar için uygun görülmüyor. Firmanın Türkiye genelindeki yüzlerce mağazası bulunduğu ve yurt dışına da ihracat yapan bir şirket olduğu içinboykotun ekonomik etkilerinin zamanla ortaya çıkacağı söylenebilir. Ayrıca Kilim Mobilya yabancı ülkerin hiçbirinde satış yapması yasaklanmadığı için şimdilik boykotun yurt içi olarak kalacağı düşünülüyor.