Uzun bir süredir kamuoyunun gündeminden olan sosyal medya düzenlemesinden sona gelindi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, “Yaklaşık 7-8 aydan beri Dezenformasyonla Mücadele Kanununu çalışıyoruz” dedi.
Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere hükümet yetkililerinin dile getirdiği sosyal medya düzenlemesinde sona gelindi. Dezenformasyonla Mücadele Kanunu adı altında yürütülen çalışmanın yaklaşık 60 maddeden oluşması bekleniyor.
Konu üzerinde AK Parti’nin yetkili kurullarında kapsamlı istişareler yapmasının ardından oluşturulan taslağın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmasının ardından meclise gelmesi bekleniyor.
Haberlerde yalan haber ve dezenformasyonla mücadeleye yönelik yasa ile özel hayatın dokunulmazlığına ve kişisel verilerin korunmasına hukuki zemin kazandırılacağı belirtiliyor.
Diğer yandan sosyal medyada yalan ve yanıltıcı haber yayanlara Türk Ceza Kanunu’nda ilk kez yaptırım uygulanacak.
Tüzel kişiliğe sahip olan sosyal medya şirketi temsilcileri yeni düzenlemeyle birlikte gerçek kişi olması sağlanacak.
Yasayla birlikte internet medyasına düzenlenecek ve internet haberciliği yasal zemine oturtulacak.
Önümüzdeki günlerde konu üzerinde tekrar görüşüleceği ve taslak metnin bakanlıkların, kurum ve kuruluşların görüşüne sunulacağı belirtildi.
GÜNDEM
4 gün önceGÜNDEM
16 gün önceGÜNDEM
16 gün önceGÜNDEM
01 Şubat 2023SPOR
01 Şubat 2023TEKNOLOJİ
01 Şubat 2023TEKNOLOJİ
01 Şubat 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.