Stack Overflow adlı şirket, geçen sene 1 Nisan Dünya Şaka Günü şerefine ilginç bir klavyeyle karşımıza çıkmıştı. Şirketin piyasaya sürdüğü minicik mekanik klavye, yalnızca üç tuştan oluşuyordu. Bunlar Shift, C ve V tuşlarıydı. Şimdiyse firma geçen yılki şakasını devam ettirmek istedi ve The Key v2.0 adlı klavyesini tanıttı.
Şimdiye kadar yalnızca programlama alanında çalışmalar yürüten Stack Overlow, donanım pazarında da büyük ilgi görmeye başladı. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan mekanik klavye ile 10 binden fazla birim satışa ulaşan şirket, bu niş alanda yoluna devam etmek için çalışmalarını hızlandırdı. Firma, çevrim içi kaynaklardan yalnızca kod satırlarını kopyalayıp yapıştırarak üretkenliklerini artıran programcılar için uzun süredir devam eden klişesini sürdürme kararı aldı.
The Key V2.0 şu anda 29 dolar karşılığında Drop adlı internet sitesi üzerinden satışa sunuldu. Kutudan çıkan ürün, yukarıda da belirttiğimiz üzere yalnızca üç adet özelleştirilebilir tuşa sahip. Öte yandan kullanıcılar, geçen seneki versiyondan farklı olarak klavyenin görünümünü de özelleştirme şansını elinde tutuyor. Klavyenin RGB aydınlatması aracılığıyla alıcılar, ürünün renk ayarlarıyla kolaylıkla oynayabiliyor.
Stack Overflow şirketinin sözcülerinden biri yeni ürünlerini şu cümleler ile tanımladı: “Unutmayın, iyi sanatçılar kopyalar. Harika sanatçılar çalar. En iyi sanatçılar ise önce kopyalar, sonra yapıştırır.”
İlk etapta yalnızca 3 bin 900 adet üretilen The Key V2.0, aynı zamanda önemli bir amaca da hizmet ediyor. Stack Overflow, satışlardan elde edilen gelirlerin bir kısmını siyahi ve Latin kadın girişimciler için ABD merkezli bir hayır kurumu olan digitalundivided‘a gönderecek.
GÜNDEM
6 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
03 Şubat 2023SPOR
03 Şubat 2023TEKNOLOJİ
03 Şubat 2023TEKNOLOJİ
03 Şubat 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.