Üst düzey bir ABD savunma yetkilisi kısa süre önce bir açıklama yaparak, Ukrayna’nın ülkenin doğu kesiminde Rus saldırına yanıt vermek amaçlı çok daha fazla silah çağrısı yaptığı için, az sayıda Ukrayna kuvvetlerinin obüs topçu sistemlerine yönelik ABD eğitiminin başladığını dile getirdi.
Çarşamba günü adının açıklanmayacağı belirtilerek, konuşan ABD’li yetkilinin, obüs eğitiminin Ukrayna dışında gerçekleşeceği ve iki haftalık bir süre içerisinde olacağını belirtti.
Reuters’in açıklamalarında yetkili, “Az sayıda Ukraynalı, 50’den çok daha az” dedi. 155 mm’lik obüs topları, Biden yönetimi kapsamında geçtiğimiz hafta açıklanmıştı ve zırhlı personelleri taşıyan araçların, helikopterleri ve on binlerce topçu mermilerinin de yer aldığı 800 milyon dolarlık silah paketleri sadece bir parçası olarak işaret edildi.
ABD Başkanı Joe Biden, silahların Rus ordularından Pazartesi günü başlamış olan doğu Donbas bölgesine yönelik itilmelerine karşılık Ukrayna güçlerini güçlendirmek için yardım edeceğini belirtti. Salı günü Biden, Avrupa ile başka bölgelerdeki ABD müttefikleriyle Moskova’nın doğu saldırına yönelik bazı açıklamalarda bulundu. Biden, bazıları, Kiev’e topçu da dahil olacak şekilde çok daha fazla silah sağlama ve Rus devletine karşı yaptırımları “sıkılaştırma” sözü verdi dedi.
Washington’dan bildirilmiş olan El Cezire’den Kimberly Halkett, birçok gazeteciler için son zamanlarda “Ukrayna’nın silah mühimmatı için tehlikeli derecede düşük seviyede olduğu endişesi” ve malzemeleri arttırma ihtiyacına yönelik bazı sorular sorduğunu ifade etti. Halkett ayrıca Biden yönetiminin Ukrayna’ya yönelik “yakında” başka bir silah paketi hakkında açıklama yapacağını beklediğini ifade etti.
Özellikle paketin neye benzeyeceği hakkında detaylı açıklamaların yapılması gerekiyor. Tek bilinen ABD’nin bu sistemi Ukrayna’nın egemenliğini savunmak adına bir yardım olarak gördüğü olarak biliniyor. Biden, Çarşamba günü ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Genelkurmay General Mark Milley ile bir araya gelecek.
Beyaz Saray basın sekreteri olan Jen Psaki gazetecilere yönelik, ABD ordusunun yakın zamanda Ukrayna’ya ekipman teslim edeceğini belirtti. Psaki, son zamanlarda bölgeye beş ABD kargo uçuşunun düzenlendiğini ve daha da bu uçuşların devam edeceğini ifade etti.
GÜNDEM
6 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
03 Şubat 2023SPOR
03 Şubat 2023TEKNOLOJİ
03 Şubat 2023TEKNOLOJİ
03 Şubat 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.