TÜİK nisan ayının zam şampiyonunu açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayında tüketici fiyatlarında en büyük artışın kara yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığında yaşandığını açıkladı. Bu sektörde fiyatlar yüzde 34,24 oranında artış gösterdi.

TÜİK nisan ayının zam şampiyonunu açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisanda tüketici fiyatları bazında fiyat artışı ve düşüşü yaşanan sektörleri açıkladı. Verilere göre, en fazla fiyat artışı yüzde 34,24 ile kara yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığında yaşandı.

Nisan ayına ilişkin TÜİK verilerine göre, kara yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığında fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 34,24 oranında artış gösterdi. Bu artış, nisan ayının zam şampiyonu olarak öne çıkarken, hava yolu ile yolcu taşımacılığı yüzde 17,69 artışla ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ise yüzde 13,57 artışla kümes hayvanları eti geldi.

Öte yandan, nisanda en fazla fiyat düşüşü yüzde 8,28 ile sebze (patates ve bazı yumru bitkiler hariç) ile ilgili ürünlerde yaşandı. Bunun yanı sıra, yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler yüzde 6,48, margarin yüzde 1,17 ve makarna çeşitleri yüzde 0,43 oranında düşüş gösterdi.

TÜİK'in tüketici fiyatları endeksine göre, nisanda aylık bazda fiyatları en fazla artan ve azalan ürünler şu şekilde sıralandı:

En Fazla Artış Gösteren Ürünler:

  1. Kara Yolu ile Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı: %34,24
  2. Hava Yolu ile Yolcu Taşımacılığı: %17,69
  3. Kümes Hayvanları Eti: %13,57

En Fazla Düşüş Gösteren veya En Az Artış Gösteren Ürünler:

  1. Yumurta ve Yumurta ile İlgili Ürünler: %6,48 (Düşüş)
  2. Margarin: %1,17 (Düşüş)
  3. Makarna Çeşitleri: %0,43 (Düşüş)